Dečje vežbe za mozak

Pripremimo mozgove naše dece da budu spremni za učenje. Evo nekoliko vežbi koje deca mogu pratiti kako bi postala opuštena, fokusirana i fleksibilnija kako bi lako mogla naučiti nove stvari. Brain Education (BE) je metoda koju je razvio Ilchi Lee, za razvoj urođenih ljudskih kapaciteta za zdravlje, dobrobit, optimalno uspešnost i smirenost kroz bolju samkontrolu mozga. To je obrazovni program namenjen unapređenju zdravlja, sreće, smirenosti i uspešnosti. Cilj mu je razvoj kreativne efikasnosti ljudi putem inovativne obuke usmjerene na mozak.

Vežba 2Svetlih očiju"

Deca mogu osetiti umor prilikom čitanja, učenja i rada na računaru. Učinite ovu jednostavnu vježbu delom svoje rutine kako biste izbegli probleme s očima:

  • Tapšite rukama 20 puta, a zatim ih trljajte dok dlanovi ne postanu topli.
  • Napravite šakama dve kupe i stavite ih preko očiju.Otvorite oči i osetite kako toplota prodire u njih.
  • Pravite krugove očima, prvo na desno, a zatim na levo. I dalje držite ruke preko očiju.
  • Sada otkrijte oči i pogledajte na gore, osetićete rastezanje očnih mišića.Pogledajte dole, a zatim na levo i na desno.

Crtanje kruga : Beskonačni crtež

Od ovih jednostavnih vežbi crtanja možemo imati višestruku korist. Prvo, poboljšavaju koordinaciju ruke i oka; i drugo, stvaraju meditativni ritam koji može umiriti moždane talase.


Ne zaboravite da promeniteruku kako biste razvijali nedominantnu stranu mozga. Ova vežba se može koristiti kao umirujuća meditacija, i da pomogne deci da se jasnije usredsrede.

  • Ilustrujte detetu kako "Lenja osmica", simbol beskonačnosti izgleda.
  • Nacrtajte simbol beskonačnosti bojcom. Po mogućstvu koristite veliki papir kako bi dete pomeralo celu ruku a ne samo zglob. Nastavite pratiti simbol nekoliko minuta dok kretanje ne bude glatko i uravnoteženo.
  • Sada promenite ruku i nastavite sa crtanjem. Ako želite, možete promeniti boju. Nastavite dok kretnja ne postane glatka i opuštena. Po želji, pokušajte nacrtati beskonačnost zatvorenim očima.

Vežbe ravnoteže: Drvo

Probajte ove vežbe kako bi deci omogućili bolju ravnotežu i fokus. Pre početka neka deca lupaku prstim u predelu donjeg abdomena, tik ispod pupka, da bi pronašli svoj centar ravnoteže. Podsetite ih da se koncentrišu na tu tačku dok pokuš avaju da održe ravnotežu.

  • Siojte sa spojenim stopalima i rukama spojenim kao za molitvu.
  • Lagano podignite jedno stopalo, postavljajući petu podignutog stopala što više možete na unutrašnjost stajne noge. Pomerajte koleno prema spolja. (Ako je ovo teško u početku, možete staviti stopalo niže na stajnu nogu.)
  • Polako opružite ruke na stranu, formirajući rukama oblik latiničnog slova V.

Menu